KOŠARKA

Musin otac potvrdio da Džanan nema koronavirus, ali i otkrio šta našem asu najteže pada u izolaciji

Sigurnosne mjere u Sjedinjenim Američkim Državama pooštrene su zbog pandemije

Džanan Musa: Izolacija po naredbi kluba. AFP

Piše: E. J. / Avaz.ba

18.3.2020

Džanan Musa nije među košarkaškima NBA kluba Bruklin netsa koji su zaraženi koronavirusom.

Otac mladog asa Rusmir Musa potvrdio je za naš portal ovu vijest, naglasivši da se Džanan osjeća dobro, no da se, kao i svi ostali košarkaši najjače svjetske lige, prema uputama kluba nalazi u izolaciji u svom domu u Njujorku.

- Svi košarkaši Bruklina radili su testove i Džananov je bio negativan. Iz medija smo saznali da su neki igrači Netsa ipak zaraženi. Po naredbi kluba svi igrači su u izolaciji. I Netsi su, kao i ostali NBA timovi, formirali staf za zaštitu - kaže Rusmir Musa.

Pojašnjava da su sigurnosne mjere u Sjedinjenim Američkim Državama pooštrene zbog pandemije koronavirusa i svi ih se moraju pridržavati.

Džanan sa roditeljima: Druga sezona u NBA ligi. AFP

- Džanan sve ovo podnosi prilično dobro, naravno, pomalo mu je dosadno u izolaciji. Pratimo šta se dešava i nadamo se najboljem - rekao je otac malog mladog asa te dodao da bi mu bilo lakše da je uz Džanana u Americi.

Našem reprezentativcu je ovo druga sezona u najjačoj svjetskoj ligi. Podsjetimo, "Mrežice" iz Njujorka su potvrdile da su četvorica igrača ovog tima pozitivni na koronavirus, ali nisu objavili njihova imena. Međutim, Kevin Durant je sam potvrdio kako je zaražen virusom. 

- Budite oprezni, pazite se i ostanite u karanteni. Proći ćemo kroz sve ovo - poručila je jedna od najvećih zvijezda NBA lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.