SVE OŠTRIJE MJERE

Igrači mogu vježbati samo kod kuće, a ne smiju napustiti Ameriku

Košarkašima preporučeno da napuštaju domove samo kad to apsolutno moraju

Nastavak NBA sezone pod velikim upitnikom. AFP

E. J. / Avaz.ba

21.3.2020

NBA je poslala dopis u kojem se navodi da od danas svih 30 klubova najjače svjetske košarkaške lige moraju zatvoriti svoje trening-centre i dvorane, odnosno da njih više ne smiju koristiti igrači i treneri.

Prethodno je liga, nakon prekida takmičenja zbog pandemije koronavirusa, obavijestila klubove na koji način trebaju postupati sa igračima i ostalim osobljem koje koristi klupske objekte. Tada je precizirano da bi članovi tima trebali biti izolirani jedan od drugog kako bi se ograničilo potencijalno širenje virusa.

Međutim, sada su mjere još oštrije, jer igračima nije dopušteno da koriste ni timske kapacitete ni bilo koje druge prostore za trening. U suštini, igračima ne ostaje ništa drugo nego da pokušaju vježbati kod kuće dok liga pokušava utvrditi naredne korake.

NBA i dalje preporučuje igračima da ostanu u gradovima u kojima je sjedište njihovih ekipa te da napuštaju domove samo kad to apsolutno moraju, kao što je odlazak u kupovinu namirnica ili nabavka lijekove. Na snazi ostaje zabrana odlaska iz Sjeverne Amerike. NBA sezona je prekinuta 12. marta i neizvjesno je da li će i kada biti nastavljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.