ISTANBUL

Igrat ćemo utakmice tek kad se publika vrati na tribine

Brojni igrači i treneri bunili su se zbog toga što tursko prvenstvo nije prekinuto ranije

Datome: Predsjednik Udruženja igrača. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

24.3.2020

Košarkaš Fenerbahčea Luiđi Datome (Luigi) govorio je o problemu s koronavirusom u Turskoj, jednoj od posljednjih država koja je obustavila sportska takmičenja zbog pandemije.

Brojni igrači i treneri bunili su se zbog toga što liga nije prekinuta ranije, da bi potom Košarkaški savez Turske donio odluku da do daljnjeg obustavi sezonu.

- Ako igrate bez publike, to znači da problemi i dalje postoje, a ako problem postoji, onda nema svrhe igrati. Smatram da će se takmičenje nastaviti tek onda kada publika bude mogla normalno da dolazi na utakmice - rekao je Datome za "Corriere dello Sport".

Iskusni italijanski reprezentativac je i predsjednik Udruženja igrača Eurolige te je komentirao mogućnost da klubovi iz elitnog takmičenja smanje plaće ili možda čak i prekinu plaćati košarkaše zbog otkazivanja utakmica.

- To je pravno pitanje. Kao predsjednik Udruženja, svjestan sam šta se dešava. Mislim da se o tome mora razgovarati s Euroligom. Ako se sezona nastavi, a mislim da hoće, morat ćemo da postignemo zajedničko rješenje - rekao je 32-godišnji krilni igrač kluba iz Istanbula.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.