ŠPANIJA Sastanak nije najbolje prošao

Slavni klub pred rasulom: Uprava želi rezati plaće, igrači prijete odlaskom

U ekipu uloženo rekordnih 50 miliona eura

Piše: E. J. / Avaz.ba

Pešić: Vodi slavnu katalonsku ekipu

Foto: Arhiv


Čelnici Barcelone razgovarali su sa kapitenima fudbalskog, košarkaškog i rukometnog tima u vezi sa smanjenjem plaća tokom vanrednog stanja zbog koronavirusa.

Košarkašku sekciju, koju vodi bivši igrač i trenner sarajevske Bosne Svetislav Pešić, predstavljao je 33-godišnji hrvatski centar Ante Tomić. Međutim, sastanak nije najbolje prošao, prenosi B92. 

Katalonski "Mundo Deportivo" piše da je došlo do mimoilaženja u stavovima između igrača i Uprave te da španskom velikanu prijeti raspad. Bivši igrač Barce i aktuelni generalni direktor Naćo Rodrigues (Nacho Rodriguez) predložio je drastično smanjenje plaća do kraja sezone, u iznosu od čak 70 procenata važećih ugovora. 

"Mundo" prenosi da je prijedlog Uprave izazvao revolt većine igrača koji su poručili da će tražiti raskid ugovora ako prijedlog bude prihvaćen. Nove mjere mogle bi stupiti na snagu u narednih 48 sati.

Barcelona je ove sezone uložila u košarkaški tim rekordnih 50 miliona eura, između ostalih, stigla je NBA zvijezda Nikola Mirotić.

- Barcelona sada nema nikakve prihode pa je Uprava prisiljena da donese ovu mjeru. Plaće će se smanjiti samo profesionalnim sportistima, ali ne i ostalim uposlenicima - rekao je izvor iz kluba.

Sve o koronavirusu čitajte na ovom linku: https://avaz.ba/tag/82572/koronavirus

NA VRH

Komentari