ASOVI Duel protiv Netsa bio je koban za našeg košarkaša

Scene koje želimo zaboraviti: Prošlo je tačno godinu od stravične povrede Jusufa Nurkića

Očekivani povratak na teren prolongiran zbog prekida sezone

Piše: E. J. / Avaz.ba

Nurkić: Uspješno se oporavio

Foto: AFP


Najbolji bosanskohercegovački košarkaš tog je 26. marta 2019. s bolnom grimasom na licu pao na parket "Barclays Centra" u njujorškom Bruklinu i zadobio težak prijelom lijeve noge.

Nekoliko minuta ležao je Nurkić na terenu dok mu je ukazivana pomoć, nakon čega je prebačen u bolnicu. Rival Blejzersima bili su domaći Bruklin netsi, čiji je član drugi bh. reprezentativac Džanan Musa.

Ovo se desilo samo dvije minute prije kraja utakmice, u kojoj je Nurkić briljirao sa 32 poena, 16 skokova i pet asistencija, što je bila jedna od njegovih najboljih partija u karijeri, ali tome se niko nije radovao nakon teške povrede...

  • Jusuf se povrijedio u finišu meča u Njujorku

    Jusuf se povrijedio u finišu meča u Njujorku

    Foto: Arhiv


Uslijedila je operacija, potom dugotrajan opravak, a kada se činilo da će se 25-godišnjak iz Živinica vratiti na parket, uslijedio je novi šok.

Pandemija koronavirusa paralizirala je i najjaču svjetsku ligu samo tri dana prije očekivanog povratka Nurkića na teren u duelu s Hjuston roketsima, koji se trebao odigrati 15. marta.

Nakon prekida NBA sezone, za koju se još ne zna hoće li se nastaviti, Jusuf je ostao u Sjedinjenim Američkim Državama, u svom domu u Portlandu.

Prema našim saznanjima, Nurkić se dobro osjeća i vrijeme provodi u treningu kako bi spreman dočekao eventualni nastavak šampionata.

NA VRH

Komentari