KOŠARKA

Milijarder se riješio konkurencije: Gazda Klipersa potrošio 400 miliona dolara na dvoranu koja mu nije potrebna

Vlasnik Foruma bila je kompanija koja posjeduje i rivalske Njujork nikse

Balmer: Pravi zdanje sa 18.000 mjesta. NBA.com

E. J. / Avaz.ba

25.3.2020

Vlasnik Los Anđeles klipersa Stiv Balmer (Steve Ballmer) kupio je dvoranu Forum u gradu Inglvudu u Kaliforniji, čime je pomjerio najveću prepreku na putu da svom NBA klubu napravi novi dom.

Klipersi su objavili da su postigli dogovor s kompanijom „The Madison Square Garden Company“, koja je vlasnik Foruma, o kupovini ovog objekta za čak 400 miliona dolara. Time je okončana sudska parnica koja je kočila Balmerov plan da sagradi novu, najsavremeniju košarkašku arenu sa 18.000 sjedišta za svoj tim. Forum će ostati dvorana za koncerte. 

Kompanija MSG, koja također posjeduje i NBA klub Njujork nikse, ušla je u pravnu bitku s vlastima Inglvuda i Balmerom u vezi s izgradnjom nove arene u neposrednoj blizini Foruma.

Džejms Dolan (James Dolan), predsjednik Niksa i glavni izvršni direktor MSG-a, tvrdio je da je Inglvud, dogovorom s Klipersima, prekršio sporazum sa MSG-om prema kojem ne smije dozvoliti konkurenciju Forumu na tako bliskoj lokaciji.

No, milijarder Balmer na kraju je riješio spor tako što je jednostavno kupio Forum, iako mu ova dvorana nije potrebna za ekipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.