ASOVI

Nurkić: Nije važno koliko duboko padneš, već koliko visoko se digneš gore

U svom životu sam naučio da prevazilazim teškoće, ali svako ima vjeru i svoju sudbinu

Nurkić: Prije godinu dana ste uradili nešto posebno za mene. Arhiva

Piše: Avaz.ba

25.3.2020

Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić večeras je emotivnom porukom podsjetio na sve ono što je prošao u minulih godinu dana i zahvalio svima na podršci koju su mu pružili.

Mnogo sam emotivan jer ne mogu vjerovati da je prošla godina od moje povrede. Nije važno koliko duboko padneš, već je važno koliko visoko se digneš gore. U svom životu sam naučio da prevazilazim teškoće, ali svako ima vjeru i svoju sudbinu. Vjera znači vjerovati Bogu čak i kada ne razumiješ njegove planove. Još jednom se želim zahvaliti svima. Prije godinu dana ste uradili nešto posebno za mene i to je za mene značilo čitav svijet. Nakon svega potpuno sam zdrav i ne mogu dočekati da igram košarku ponovo”, poručio je Nurkić.

Prošla je tačno godina otkako je bh. košarkaš iz Portland Blejzersa slomio potkoljenicu lijeve noge.  Uslijedila je operacija, mjeseci rehabilitacije i oporavka, a kada se konačno trebao vratiti na parket 15. aprila ove godine, pandemija koronavirusa je učinila svoje, prekinula NBA ligu, te tako odgodila povratak našeg najboljeg košarkaša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.