NJUJORK

Zaražen omraženi vlasnik NBA kluba: Mnogi kažu da je navijačima drago

Nalazi se u izolaciji

Dolan: Osigurao plaće. LA Times

Avaz.ba

29.3.2020

Vlasnik NBA tima Njujork niks Džejms Dolan (James) pozitivan je na koronavirus, javljaju američki mediji. Vijest da je prvi čovjek kompanije ”MSG” pozitivan na koronavirus potvrdio je klub na Twitteru, uz informaciju da se radi o blažim simptomima. 

Dolan ima 64 godine i nije putovao s timom na posljednja dva ligaška meča u Atlantu i Vašington, ali je bio kraj terena 8. marta kada su Niksi igrali protiv Detroita, čiji je centar Kristijan Vud (Cristian Wood) također imao koronavirus, od kojeg se i oporavio.

Kako se navodi, Dolan se nalazi u izolaciji u svom domu u Hemptonu nedaleko od Njujorka, odakle nastavlja voditi svoje poslove.


Prethodno je omraženi i kontroverzni vlasnik najvrednije NBA franšize osigurao fond za plaće zaposlenih u ”Medison Skver Gardenu” do 3. maja, u vrijednosti od 2,3 miliona dolara. Također, on je ponudio gradonačelniku Njujorka dvoranu kao potencijalno mjesto smještaja i zbrinjavanja oboljelih.

Inače, Dolan je poznat i po tome da je često ulazio u sukobe s navijačima i legendama kluba. Imao je i sukob Spajk Lijem (Spike Lee) jednim od najpoznatijih navijača kluba. Mnogi kažu kako sada pojedini navijači likuju, ali on je već donirao milion dolara milion dolara u borbi protiv koronavirusa.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.