ASOVI

Džanan Musa iz Amerike: Sada je najvažnije da ostanemo zdravi

Nadam se da ću jednog dana biti na vrhu, kaže košarkaš Bruklin netsa

Musa je igrao svoju drugu NBA sezonu. AFP

Avaz.ba

7.4.2020

Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA kluba Bruklin netsa, govorio je o tome koliko je napredovao od trenutka kada je stigao u Sjedinjene Američke Države do danas.

Osvrnuo se na svoje ciljeve u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Podvukao je koliko čarobna igra pod obručima znači Amerikancima, a istaknuo je i svoje planove u budućnosti. 

Ima još posla

Dodaje kako je došavši u NBA, gdje je do prekida šampionata zbog koronavirusa prošlog mjeseca igrao svoju drugu sezonu, ostvario jedan dio svojih dječačkih snova:

Jedan dio ciljeva je ispunjen, ali ima tu još posla. Želim osvojiti NBA prsten. To je ispred mene i smatram da to nije nemoguće. Iz dana u dan se trudim i nadam se da ću jednog dana biti na vrhu. 

Musa: Košarka Amerikancima znači mnogo. Sulejman Omerbašić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je nakon prekida sezone ostao u Njujorku, gdje je sjedište njegovog kluba, naglašava da je život u Americi specifičan.

- Zahtijeva da ste mentalno sposobni da budete bez roditelja, bez porodice i daleko od kuće. Košarka, za koju ja živim, pomaže mi. Svakog dana dajem maksimum kako bih napredovao.

Košarka Amerikancima znači mnogo. Kada se igra plej-of, ljudi žive za svaki naredni dvoboj. To ih čini posebnim kada govorim o čarobnoj igri pod obručima - istaknuo je krilni igrač "Zmajeva".

Ostati u formi

Džanan je naglasio da želi da se nakon pauze u NBA ligi, koja je prekinuta 12. marta zbog pandemije, ne osjeti da nije bilo utakmica.

Pokušavam da ostanem u formi koliko god je moguće. Da se, kad sve ovo prođe, što manje osjeti taj nedostatak treninga. Na nama je da vidimo šta će se desiti s ligom. Sada je najvažnije da ostanemo kod kuće i da ostanemo zdravi, da provedemo dane sa svojim najbližima - zaključio je Musa. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.