ASOVI Nakon prekida sezone, ostao u Njujorku

Džanan Musa iz Amerike: Sada je najvažnije da ostanemo zdravi

Nadam se da ću jednog dana biti na vrhu, kaže košarkaš Bruklin netsa

Avaz.ba

Musa je igrao svoju drugu NBA sezonu

Foto: AFP


Džanan Musa, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA kluba Bruklin netsa, govorio je o tome koliko je napredovao od trenutka kada je stigao u Sjedinjene Američke Države do danas.

Osvrnuo se na svoje ciljeve u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Podvukao je koliko čarobna igra pod obručima znači Amerikancima, a istaknuo je i svoje planove u budućnosti. 

Ima još posla

Dodaje kako je došavši u NBA, gdje je do prekida šampionata zbog koronavirusa prošlog mjeseca igrao svoju drugu sezonu, ostvario jedan dio svojih dječačkih snova:

Jedan dio ciljeva je ispunjen, ali ima tu još posla. Želim osvojiti NBA prsten. To je ispred mene i smatram da to nije nemoguće. Iz dana u dan se trudim i nadam se da ću jednog dana biti na vrhu. 

  • Musa: Košarka Amerikancima znači mnogo

    Musa: Košarka Amerikancima znači mnogo

    Foto: Sulejman Omerbašić


Reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je nakon prekida sezone ostao u Njujorku, gdje je sjedište njegovog kluba, naglašava da je život u Americi specifičan.

- Zahtijeva da ste mentalno sposobni da budete bez roditelja, bez porodice i daleko od kuće. Košarka, za koju ja živim, pomaže mi. Svakog dana dajem maksimum kako bih napredovao.

Košarka Amerikancima znači mnogo. Kada se igra plej-of, ljudi žive za svaki naredni dvoboj. To ih čini posebnim kada govorim o čarobnoj igri pod obručima - istaknuo je krilni igrač "Zmajeva".

Ostati u formi

Džanan je naglasio da želi da se nakon pauze u NBA ligi, koja je prekinuta 12. marta zbog pandemije, ne osjeti da nije bilo utakmica.

Pokušavam da ostanem u formi koliko god je moguće. Da se, kad sve ovo prođe, što manje osjeti taj nedostatak treninga. Na nama je da vidimo šta će se desiti s ligom. Sada je najvažnije da ostanemo kod kuće i da ostanemo zdravi, da provedemo dane sa svojim najbližima - zaključio je Musa. 

Više o temi Koronavirus

SVIJET
Miss Engleske vratila krunu
NA VRH

Podijeli članak na