NBA LIGA

Kantin mu nije dobro došao: Luka Dončić u lošoj formi

Trener se nada da će biti spreman za nastavak sezone

Dončić: Pripreme u toku. Arhiv

Avaz.ba

11.6.2020

Nisu svi igrači bili u mogućnosti trenirati u najboljim uvjetima nakon što je suspendirana sezona zbog koronavriusa. Zvijezde kao što su Lebron Džejms (LeBron James) ili Džejms Harden (James) imaju kod kuće sve potrebne uvjete kako bi ostali u pravoj formi, ali drugi igrači nisu baš bili u mogućnosti imati iste uvjete kao oni. Zbog toga neki igrači su izgubili dio najbolje forme.

Jedan od njih je i Luka Dončić.  Njegov trener je rekao kako on nije u najboljoj formi, ali kako radi puno i da će biti spreman za nastavak sezone u Orlandu. Njegov trener Jure Drasklar pričao je o njegovim pripremama za nastavak za "RIA Novosti". 

- Radimo s njim posljednje tri sedmice. Luka je prije toga bio u karntinu i trenirao je individulano kod kuće. Radili smo jako kako bi ga pripremili za nastavak sezone. Mnogi igrači muče se s tim da ostanu u formi. Luka nije iznimka. No, trudi se puno. Posvetio se tome da bude spreman. Nije u najboljoj formi što je normalno. NBA utakmice se neće igrati prije kraja sedmog mjeseca. Imamo dovoljno vremena pomoći da se oporavi. Definitivno će biti spreman, rekao je Drasklar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.