PROBLEMI U NAJJAČOJ SVJETSKOJ LIGI

Hoće li nastavak sezone doći u pitanje: Zaraženi igrači još dva NBA kluba

Takmičenje bi se trebalo nastaviti 30. jula, a svi mečevi bi bili igrani na Floridi

"Pelikani" na udaru. AFP

Avaz.ba

30.6.2020

Trojica košarkaša NBA kluba Nju Orleans pelikansa pozitivna su na koronavirus, nakon što je prethodno utvrđeno da su zaražena i tri člana Denver nagetsa, prenosi ESPN.

Sve to komplicira planove NBA da krajem mjeseca nastavi takmičenje u najjačoj svjetskoj ligi, koja bi se trebala igrati u Orlandu. Sezona je prekinuta 11. marta zbog epidemije.

Izvršni potpredsjednik Pelikansa Dejvid Grifin (David Griffin) potvrdio je da su tri igrača pozitivna na virus, ali nije otkrio njihova imena. Oni su u samoizolaciji i svakodnevno će biti testirani, a “Pelikani” se nadaju da će se ubrzo oporaviti.

Prethodno su Nagetsi zatvorili svoj trening centar nakon što su trojica njihovih članova bili pozitivni na testu uoči planiranog puta u Orlando 7. jula. 


Meloun: Bio zaražen i trener Nagetsa. AFP

All-Star centar Denvera Nikola Jokić bio je pozitivan tokom boravka kući u Srbiji, gdje se i dalje nalazi, dok je trener Majkl Meloun (Michael Malone) također potvrdio da je bio zaražen u martu, ali da to nije znao sve dok mu testiranjem u maju nisu dijagnosticirana antitijela.

Igrači su se počeli javljati u svoje klubove prošle sedmice nakon što je odlučeno da će sezona biti nastavljena 30. jula odigravanjem svih mečeva u jednom gradu, Orlandu na Floridi, iz sigurnosnih razloga.

Nagesti su zatvorili centar istog dana kada su Bruklin netsi otvorili svoje prostorije nakon pozitivnih testova igrača Spensera Dinvidija (Spencer Dinwiddie) I Diandera Džordana (DeAndre Jordan).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.