SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Haos u Denver Nagetsima: Saigrači bjesni na Nikolu Jokića zbog koronavirusa

Džamal Marej zapanjio mnoge navijače Nagetsa

Saigrači bjesni na Nikolu Jokića zbog koronavirusa. Arhiv

E. H. / Avaz.ba

12.7.2020

Povratak Nikole Jokića u ekipu Denver Nagetsa nije doveo do opšteg oduševljenja u ekipi, naprotiv. 

Dok se svakog sata očekuje da se priključi timu u Orlandu, gdje će biti odigrana završnica ovogodišnje sezone, pojedini članovi Nagetsa su nakon uvodnih treninga u „mjehuru“ koji su čelnici lige napravili u „Diznijevom svijetu“ na vrlo čudan način govorili o srpskom centru. 

Plejmejker Denvera, Džamal Marej, koji s Jokićem čini udarni tandem, upitan je kako gleda na povratak reprezentativca Srbije u Sjedinjene Američke Države iz Srbije, gdje je i bilo utvrđeno da je inficiran koronavirusom.

Odgovor je zapanjio mnoge navijače Nagetsa, a glasio je:

- Ako nema (koronavirus), onda je to dobro. Ja se nadam da nema i da, kada dođe ovdje, da neće kontaminirati cijeli „mjehur“. Bilo bi dobro da imamo sve naše saigrače na raspolaganju - istakao je Marej.


Iako su i navijači Nagetsa bili iznenađeni kad su, prije mjesec dana, vidjeli da je Jokić na oproštaju Dejana Milojevića od Mege bio na događaju na komjem nisu baš svi poštovali mjere o preporučenoj fizičkoj udaljenosti (upravo zbog koronavirusa), ovako hladan Marejev stav, neskriveno i osuđujući, izazvao je lavinu komentara pristalica Denvera. 


„Očekivao sam pozitivniji stav“, „Nije ovo baš izjava koja puca od samopouzdanja“, „Šta priča ovaj lik?“, bili su samo neki od komentara na objavu DNV-ovog novinara Harisona Vinda koji je prenio Marejevu izjavu od riječi do riječi.

A među ostalima su se našli i „Džamal mora da je bio na nekim narkoticima“ i „Da li je Džamal glup? Da li se on to šalio? Kakva je ovo j***** izjava?“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.