NBA LIGA

Da se zavrti u glavi: Sličica Lebrona Džejmsa prodana za rekordnu cijenu

Kupio je vlasnik jedne kompanije

Džejms: Jako visoka cijena. Arhiv

Avaz Sport

21.7.2020

Zvijezda Los Anđeles lejkersa Lebron Džejms (LeBron James) ne mora čak niti igrati da bi postavljao nove rekorde. Džejms je to učinio upravo u subotu, jer je jedna od njegovih rijetkih sličica prodana je za rekordnih 1,8 miliona dolara na aukciji, piše Jutarnji list.

Koliko je rijetka ta karta? Napravljeno ih je samo 23. Kartica je bila iz Džejmsove rookie sezone s Klivlendom, a Džejms je potpisao karticu na kojoj se nalazi dio s jednog od njegovih dresova. Kartica je dobila ocjenu 9,5, što znači da je u osnovi bila potpuno nova. Sretni kupac je Leore Avidal, jedan od vlasnika Loba, kompanije koja se bavi online knjigovodstvom i pronalaženjem novih poslovnih klijenata, a Avidal kaže da je "kupovina kartice dio strategije, koja će donijeti nešto veliko u kolekcionarstvo i alternativno poslovanje za njegovu firmu u idućim mjesecima". 

Prethodni rekord za najskuplju kartu modernog doba pripadao je bjeznol zvijezdi Los Anđelesa majku Trutu (Mike Trout). U maju je jedna od njegovih kartica prodana za 923.000 dolara, što je do sada bio rekord.

Kartica koja je napravila rekord. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.