POVRATAK NA TEREN

Nurkić nakon utakmice protiv Indijana Pejsersa: Uzbuđenje me umorilo

Osjećao sam dobru formu, ali jednostavno to uzbuđenje zbog igre me iscrpljivalo

Nurkić: Podbacivanje je imalo više efekta na mene nego sama košarka. Arhiv

Avaz Sport

24.7.2020

Naš najbolji košarkaš Jusuf Nurkić, nakon prijateljske utakmice protiv Indijana Pejsersa, izjavio je da se sjajno vratiti na parket.  

- Sjajno se vratiti. Osjećaj, uzbuđenje, nema riječi, čovječe, rekao je Nurkić, 

Njegov Portland Blejzersi je poraženi tijesnih 88:91, ali je bh. košarkaš pokazao da pauza od 16 mjeseci nije utjecala na kvalitet njegove igre. Za 20 minuta na parketu upisao je 14 poena, osam skokova, te po jednu asistenciju, ukradenu loptu i blokadu.

Podbacivanje je imalo više efekta na mene nego sama košarka. Nakon podbacivanja, ritam igre je bio tamo gdje sam ga ostavio. Uzbuđenje me umorilo. Osjećao sam dobru formu, ali jednostavno to uzbuđenje zbog igre me iscrpljivalo. Teško sam disao dok sam trčao na obje strane parketa. Ali osjetiti taj ritam igre je bilo sjajno, konstatuje Nurkić. 

Trener Portlanda Teri Stots (Terry Stotts) izrazio je zadovoljstvo povratkom Nurkića i Zaha Kolinsa (Zach Collins).

Ono što ste vidjeli danas, mi smo vidjeli u protekle dvije sedmice na treninzima. Dobro su funcionisali na terenu. Zah je djelovao oko koša, dok smo Jusufu možda trebali davati više pasova. Bila je kratka lista akcija za njega, ali mislim da je dobro koristio sve prilike, izgledao je dobro, rekao je Stots. 

Spomenimo i to da naredni pripremni meč Portland igra u nedjelju protiv aktuelnih NBA prvaka Toronto Reptorsa u Orlandu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.