ORLANDO

Nastavljena NBA liga: Dejvis briljirao u duelu klubova iz Los Anđelesa

Sve utakmice do kraja šampionata, uključujući plej-of, bit će igrane u Orlandu

Duel Džejmsa (Lejkersi) i Lenarda (Klipersi). AFP

Avaz.ba

31.7.2020

Nakon više od četiri mjeseca pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Sjedinjenim Američkim Državama je danas u ranim jutarnjim satima po našem vremenu nastavljena NBA liga.

Najjače svjetsko košarkaško takmičenje će se odlukom šefova lige, a iz sigurnosnih razloga, igrati na jednom mjestu, svojevrsnom sportskom „izolatoriju“ u gradu Orlandu, bez prisustva gledalaca.

Na Floridi su se okupile 22 od ukupno 30 ekipa, odnosno samo oni timovi koji su u trenutku prekida sezone sredinom marta imali šansu da se domognu plasmana u plej-of (po osam u Istočnoj i Zapadnoj konferenciji). Oni će prije doigravanja, koje će se također održati u Orlandu, odigrati po osam mečeva regularne sezone.

Dejvis je predvodio pobjedničku ekipu. AFP

Već prvog dana, na rasporedu je bio veliki derbi timova iz Los Anđelesa, inače vodećeg tandema Zapadne konferencije, u kojem su Lejkersi savladali Kliperse sa 103:101. Blistao je krilni centar Lejkersa Entoni Dejvis (Anthony Davis) sa 34 poena. Po 16 koševa su dodali Lebron Džejms (LeBron James) i Kajl Kuzma (Kyle).

Lejkersi vode na Zapadu sa omjerom od 50-14, Klipersi imaju 44-21.

Pol Džordž (Paul George, 30 poena) i Kavaji Lenard (Kawhi Leonard, 28) prednjačili su kod Klipersa.

Nekoliko sati ranije, Juta džez je porazio Nju Orleans pelikanse (106:104) i učvrstio četvrto mjesto na Zapadu (42-23). Pelikansi su na začelju sa 28-37.

Inače, večeras će na parket i naš Jusuf Nurkić. Njegov Portland igra jako bitnu utakmicu protiv Memfisa.

Prema Mozzartu koeficijent na Portland je 1.65, dok je na Memfis 2.50.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.