OPTIMISTIČNE PROGNOZE

Jusuf Nurkić ohrabren vijestima iz domovine

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš izjavio je američkim novinarima da se njegova nana osjeća bolje i da je izašla iz kome u borbi protiv koronavirusa

Avaz.ba
03.08.2020 15:50

Nurkić u meču protiv Seltiksa

Foto: AFP

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić izjavio je američkim novinarima da se njegova nana osjeća bolje i da je izašla iz kome u borbi protiv koronavirusa, prenosi "Foxnews".

Startni centar Portlanda trejl blejzersima, koji je jučer pružio fantastičnu partiju protiv Boston seltiksa (30 poena, 9 skokov,a 5 asistencija), u petak je iznio tmurne vijesti iz domovine, vezane za bolest njegove nane Hane, prenio je „Oregon Live“.

No, nakon duela sa Seltiksima, 25-godišnjak iz Živinica imao je mnogo optimističnije prognoze. Kaže da je ohrabren vijestima i očekuje da će toku dana imati više detalja.

Dodao je da nije planirao napustiti ekipu.

- Znam koliko značim ovom timu i došao sam ovdje da bih izborio plej-of- rekao je Nurkić, čiji se Blejzersi, kao i još 21 NBA ekipa, nalazi u svojevrsnom izolatoriju u Orlandu, gdje je 30. jula nastavljena NBA sezona koja je bila prekinuta u martu zbog pandemije koronavirusa.

Planirano je da se u ovom gradu na Floridi odigran kompoletan preostali dio regularne sezone, kao i plej-of za prvaka najače svjetske košarkaške lige.

Komentari

NA VRH