"WE'RE BACK"

Dva predsezonska turnira kao uvertira u novu sezonu Eurolige

Ljubitelji košarke, ali i igrači, ipak će imati priliku uvjeriti se u snagu svojih timova prije zvaničnog starta sezone

Ljubitelji košarke, ali i igrači, ipak imati priliku uvjeriti se u snagu svojih timova prije zvaničnog starta sezone. Euroliga

Avaz Sport

5.8.2020

Nakon što je prethodna sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa, nova sezona Eurolige počinje 1. oktobra.

Ljubitelji košarke, ali i igrači, ipak će imati priliku uvjeriti se u snagu svojih timova prije zvaničnog starta sezone.

Naime, čelnici Eurolige saopštili su da će tokom septembra biti organizovana dva predsezonska turnira u Litvaniji i Španiji.

- Dugo ste čekali i nije bilo lako, ali sada imamo sjajne vijesti za vas. Čekanje najbolje košarke u Evropi sada je kraće. Spremite se za euroligašku predsezonsku turneju - navodi se u saopštenju Eurolige.

Pod sloganom "We're back" ili "Vratili smo se" igrat će se turniri u Kaunasu 12. i 13. septembra, na kojem će nastupati domaći Žalgiris, Armani, Panatinaikos i Efes. Drugi turnir zakazan je u Valensiji 15. i 16. septembra, a na njemu će igrati Bajern, Asvel, Olimpijakos i domaći tim Valensija.

Svaki od učesnika igrat će po dvije utakmice. Planirano je da se na oba turnira prvog i drugog dana odigraju po dva meča. Pobjednici prvog dana će drugog dana igrati finale, a poraženi timovi će se boriti za treće mjesto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.