KOŠARKA

Pjanić otkrio za koga navija u NBA ligi

Među ogromnom publikom najbolje košarkaške lige na svijetu je i Miralem Pjanić

Miralem Pjanić. Screenshot

Avaz Sport

12.8.2020

NBA liga bliži se play-off fazi, a samim tim i dueli u "Dizni svijetu" u Orlandu postaju zanimljiviji. Među ogromnom publikom najbolje košarkaške lige na svijetu je i reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

Pjanić je podržao Denver Nagetse, tim u kojem igra Nikola Jokić, a upravo je centar Nagetsa jedan od tri razloga zbog kojih Miralem gleda Denver.

- Razlog broj jedan zbog kojeg treba gledati Denver je Nikola Jokić! Krupni momak iz Srbije je vjerovatno igrač koji se po svojoj jedinstvenosti najviše izdvaja u čitavoj NBA ligi. Postaje sve bolji, a postizao je tripl-dabl po utakmici tokom prošlogodišnjeg plej-ofa - naglasio je Pjanić.

- Razlog broj dva je Džamal Marej. Kao buduća all star zvijezda, ovaj Kanađanin ima nevjerovatne vještine i šuteve koji rješavaju najvažnije play-off utakmice. Treći razlog su dodavanja. Ovaj tim je jedan od najboljih po pitanju asistencija u ligi, među prvih pet je po ovom kriteriju - dodao je novi fudbaler Barselone.

Denver Nagetsi zauzimaju treću poziciju u Zapadnoj konferenciji iza klubova iz Los Anđelesa – Lejkersa i Klipersa i odavno su obezbijedili mjesto u play-offu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.