PLAY-OFF

NBA: Poznato sedam od osam parova doigravanja

Poznato sedam parova doigravanja. AFP

Avaz Sport

13.8.2020

Iako su do kraja ligaškog dijela NBA sezone u "balonu" u Orlandu ostala još dva dana, nakon četiri utakmice odigrane u srijedu poznato je sedam od osam parova prvog kruga doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.


Los Anđeles Klipersi su 124-111 pobjedom protiv Denver Nagetsa osigurali drugo mjesto u Zapadnoj konferenciji, dok su Nagetse "zacementirali" na trećoj pozciji Zapada. Oba sastava imaju za odigrati po još jedan susret, a Klipersi su s omjerom 48-23 postali nedostižni za Nagetse koji su pali na 46-26. To znači kako će Klipersi u prvom krugu doigravanja za suparnike imati Dalas Maverikse, koji su sa 43-31 sigurni sedmi na Zapadu, dok će Nagetsi igrati protiv Juta Džeza, koji je sa 43-28 šesta momčad Zapada.

Prvaci Toronto Reptorsi su u čudnoj utakmici u kojoj su oba trenera u završnici na teren poslali svoje pričuvne igrače svladali Filadelfija Seventisikerse sa 125-121 iako su Siksersi pola minute prije kraja dvoboja vodili sa 121-119.

Još ranije se znalo kako će Toronto ligaški dio okončati na drugom mjestu Istoka sa 52-19, iza Milvoki Baksa (56-16) te će u prvom krugu doigravanja za suparnika imati sedme Bruklin Netse (35-36), dok je Filadelfija sada sigurna šesta na Istoku sa 42-30 te ju očekuje sraz s trećim Boston Seltiksima (48-23).

Priliku svojim pričuvama dali su i treneri Oklahoma Siti Tandera te Majami Hita u njihovom međusobnom dvoboju, a na kraju su pričuve Tandera izvojevale 116-115 pobjedu velikim preokretom u posljednjoj četvrtini. 

Tander sada ima omjer 44-27 te dijeli četvrto mjesto na Zapadu s Hjuston Roketsima, koji su izgubili od Indiana Pejsersa sa 104-108, pa će se ta dva sastava sučeliti međusobno u prvom krugu doigravanja, dok je Majami na omjeru 44-28 na diobi četvrtog mjesta s Pejsersima, pa će i te dvije momčadi igrati međusobno u prvom krugu.


U prvom krugu doigravanja na Istoku tako će igrati Milwaukee - Orlando, Toronto - Brooklyn, Boston - Philadelphia i Miami - Indiana, dok su na Zapadu poznata tri od četiri para: LA Clippers - Dallas, Denver - Utah i Oklahoma City - Houston, dok su jedini koji ne znaju svog prvog suparnika u posezoni Los Angeles Lakersi, koji su osigurali status prvog nositelja svoje konferencije, a neće ga niti znati još barem tri dana jer se za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje bore četiri sastava, Portland, Memphis, Phoenix i San Antonio. 

Nakon što u četvrtak te četiri momčadi odigraju svoj posljednji ligaški dvoboj znat će se koje će dvije ekipe tijekom vikenda igrati takozvanu "play-in" seriju koja će iznjedriti suparnika Lakersima, prenosi Hina.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.