LOŠ PLASMAN

Vlade Divac nije više generalni menadžer Sakramento Kingsa

Vlasnik Sakramenta Vivek Ranadive je poručio kako je ovo bila jedna teška odluka.

Avaz.ba/Blic.RS
15.08.2020 09:39

Vlade Divac

Foto: ESPN

Bivši srpski košarkaš Vlade Divac više nije generalni menadžer Kingsa, objavio je tim iz Sakramentana zvaničnom Tviter nalogu.

Na poziciju Divca kao privremeno rješenje stavljen je Džo Damers, dugogodišnji saradnik i prijatelj vlasnika Viveka Rinadivea.

Kingsi su napravili velike promjene nakon što su izašli iz NBA balona i iz Orlanda se vratili bez plasmana u plej-of. Bilo je teško ostvarivo to i prije odlaska u balon, Sakramento nije ni igrao najbolju košarku ove sezone te su promjene bile izvjesne.

Prva velika tiče se Divca. Sada već bivži generalni menadžer nije imao puno razloga za zadovoljstvo nakon nove sezone bez plej-ofa. Kingsi su riješili da krenu dalje i što bolje se pripreme za dolazeće izazove i novu sezonu za koju se još uvijek ne zna kada će početi.

- Sakramento Kingsi obavještavaju kako je Vlade Divac otišao sa pozicije generalnog menadžera. Privremeno, Džo Damers je imenovan za novog izvršnog potpredsjednika za košarkaška pitanja sa zadacima generalnog menadžera, piše u saopštenju Kingsa.

Vlasnik Sakramenta Vivek Ranadive je poručio kako je ovo bila jedna teška odluka.

- Bila je to vrlo teška odluka ali vjerujemo u pravi put ka pravljenju pobjedničkog tima kakav naši vjerni navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladi na vođenu, posvećenosti i teškom radu na terenu i van njega. Uvijek će biti dio porodice Kingsa.

U saopštenju je i izjava Divca koji se takođe zahvalio na prilici koju je imao.

- Bila mi je čast i privilegija da služim klubu kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i upoznavanju nevjerovatnih kolega sa kojima sam sarađivao tokom ovog mandata. Sakramento i Kingsi će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti, oproštajne su riječi Divca.

Srpski košarkaš je krajem prošlog i početkom ovog vijeka postao miljenik navijača Sakramenta, od 1999. do 2004. je predvodio tim do šest uzastopnih plej-of takmičenja što je u slučaju današnjeg Sakramenta nezamislivo. Igrao je i finale Zapada 2002, a 2009. su Kingsi povukli njegov dres iz upotrebe.

Prije pet godina postao je generalni menadžer Sakramenta, nije zatekao idealnu situaciju - a ni ostavio. Od te 2015., kao i tokom posljednjih 14 godina, Sakramento nije uspio da se domogne plej-ofa.

Inače, Divca će mijenjati jedan specifični košarkaški radnik, Džo Damers koji je Divcu bio specijalni savjetnik. Upravo je on nekada obavljao funkciju generalnog menadžera Detroit Pistonsa, a čuven je po odluci na NBA draftu 2003. kada je odabrao Darka Miličića prije Karmela Entonija.

Komentari

NA VRH