NISU MU OPROSTILI

Divac: Isključivo je moja odluka bila da se ne bira Dončić

Legenda srpske košarke je u razgovoru za portal "Sacbee.com" prokomentarisao ključne stvari koje su mu zamjerali. Prva i glavna je naravno NBA draft 2018. i biranje Marvina Beglija ispred Luke Dončića.

Vlade Divac. Arhiv

Avaz.ba/B92

16.8.2020

Doskorašnji generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac govorio je za tamošnje medije nakon ostavke koju je dao u petak.

Legenda srpske košarke je u razgovoru za portal "Sacbee.com" prokomentarisao ključne stvari koje su mu zamjerali.  Prva i glavna je naravno NBA draft 2018. i biranje Marvina Beglija ispred Luke Dončića

Divac kaže da je to bila isključivo njegova odluka.

- To je bila moja odluka. I dalje verujem da je Marvin veliki potencijal. Ali, trebalo mi je više vremena da to dokažem. Siguran sam da će Marvin svima dokazati da nisu u pravu. Ali u ovoj ligi morate odmah da budete ’pravi’. Ljudi nemaju strpljenja, ali u redu sam s tim, kaže Divac.

Potom je kratko prokomentarisao trenera Kingsa Luka Voltona.

- Luk će biti sjajan trener. Ako mu daju šansu, biće dobro, rekao je Divac, a zatim se osvrnuo i na Badija Hilda.

- Nije mu se svidjela uloga koju ima. Podržavam njegov osjećaj. Ali Badi Hild mora da se pogleda u ogledalo i da razjasni sa sobom šta on čini dobro, a šta pogrešno. On je elitni strijelac u ligi, ali mora da bude konstantniji. Mora da radi bolji posao u defanzivi. Teško je pobijediti u ovoj ligi.

Divac zaključuje da će biti zadovoljan tek kada Sakramento počne da pobjeđuje.

- Zahvalan sam što sam imao prilike da budem GM Sakramenta. Neću nikoga 'baciti pod autobus'. Nikad ne znaš kada će se pojaviti druga prilika. Ono što je daleko važnije od cilja jeste način na koji se ponašate do svog cilja. Bit ću zadovoljan kada Kingsi počnu da pobjeđuju, zaključio je Divac.

Divac je posao generalnog menadžera Sakramento Kingsa obavljao pet godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.