NBA LIGA

Baksi izgubili i drugi meč od Hita, Roketsima majstorica protiv Tandera

Susreti plej-ofa

Adetokunbo: Najbolji kod Baksa. AFP

Piše: A. V. / Sport Avaz

3.9.2020

Majami Hit došao je do vodstva od 0-2 u polufinalnoj seriji Istoka protiv Milvoki Baksa.

Hit je u drugoj utakmici slavio rezultatom 114:116, a ključne poene s linije slobodnih bacanja postigao je Džimi Batler (Jimmy Butler) na isteku vremena.

Goran Dragič je bio najefikasniji igrač Hita s 23 ubačena poena, dok je kod Baksa očekivano dominirao Janis Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) s 29 poena i 14 skokova.

Adetokunbo je imao odličnu ispomoć u vidu Krisa Midltona (Khris Middleton), koji je ubacio 23 koša, ali to Baksima nije bilo dovoljno da dođu do izjednačenja.

S druge strane, mjesto u polufinalu Zapada i duel s Los Anđeles Lejkersima izborili su Hjuston Roketsi, koji su u majstorici uspjeli savladati Oklahoma Siti Tander.

Rezultat je glasio 104:102, a Roketsi su izuzetno dramatičnu završnicu prelomili zahvaljujući Robertu Kovingtonu (Covingtonu) i Eriku (Eric) Gordonu, koji su ubacili po 21 poen.

Rasel Vestbruk (Russell Westbook) je dodao 20, a Džejms (James) Harden 17 koševa.

Kod Tandera se istakao Lugenc (Luguentz) Dort s 30 ubačenih poena, ali je najbolji pojedinac bio Kris Pol (Chris Paul) s tripl-dabl učinkom od 19 poena, 11 skokova i 12 asistencija.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.