PROBLEMI

Trakavica u bh. košarci, klubovi iz RS neće da igraju prvenstvo

Nećemo pusustati kaže trener Igokee

Sport Avaz

Kuda ide bh. košrakaško takmičenje

Foto: Arhiv


Košarkaški savez BiH danas je objavio žrijeb za Ligu BiH u košarci, a čini se da stvari ulaze u fazu jedne nove bh. sportske trakavice. Na žrijebanju se nisu pojavili predstavnici klubova iz RS, a razlog je neuvažavanje zahtjeva Igokee da prvak BiH zbog učešća u ABA ligi i Fiba Ligi šampiona ne igra prvi dio prvenstva. Taj stav podržao je i KS RS. Zbog ovakve odluke trener Igokee Dragan Bajić smatra da prvenstvo neće početi. 

Dobro je poznato da je 11 klubova potpisalo stav kako treba da izgleda liga i da Igokea treba da se oslobodi i da se uključi u takmičenje nakon Fiba Lige šampiona i ABA lige. Na svoju ruku su ljudi organizovali izvlačenje, nisu se obazirali na stav Košarkaškog saveza Republike Srpske. Siguran sam da srpski klubovi neće učestvovati u takvoj ligi i da će se ona sigurno raspasti. Ne vjerujem da će se takva liga uopšte igrati, rekao je Bajić za "kosarka24.ba". 

Kako je naglasio ništa nisu uradili na svoju ruku.

- Kada je 11 klubova potpisalo tako nešto, jasno je da su u toj grupi bili i klubovi iz Federacije BiH . Igokea sama ne učestvuje u tome svemu nego zajedno sa još 10 klubova. Nećemo odstupati, držaćemo se zajedno, smatram da srpski klubovi neće posustati. U ovoj državi se ne mogu donositi odluke kako kome padne na pamet. Nekada je Široki igrao ABA ligu, nikada se njihovo uključenje u ligu nije dovodilo u pitanje. Sada kada je Igokea dominantan klub, kad predstavljamo BiH u regionu, bilježimo dobre razultate, predstavljamo BiH u Ligi šampiona, to je problem, bijesan je Bajić.

Košarka
Koronavirus ušao i u Igokeu

Više o:

KS BiH Igokea
NA VRH

Podijeli članak na