PROBLEMI

Trakavica u bh. košarci, klubovi iz RS neće da igraju prvenstvo

Nećemo pusustati kaže trener Igokee

Kuda ide bh. košrakaško takmičenje. Arhiv

Avaz Sport

3.9.2020

Košarkaški savez BiH danas je objavio žrijeb za Ligu BiH u košarci, a čini se da stvari ulaze u fazu jedne nove bh. sportske trakavice. Na žrijebanju se nisu pojavili predstavnici klubova iz RS, a razlog je neuvažavanje zahtjeva Igokee da prvak BiH zbog učešća u ABA ligi i Fiba Ligi šampiona ne igra prvi dio prvenstva. Taj stav podržao je i KS RS. Zbog ovakve odluke trener Igokee Dragan Bajić smatra da prvenstvo neće početi. 

Dobro je poznato da je 11 klubova potpisalo stav kako treba da izgleda liga i da Igokea treba da se oslobodi i da se uključi u takmičenje nakon Fiba Lige šampiona i ABA lige. Na svoju ruku su ljudi organizovali izvlačenje, nisu se obazirali na stav Košarkaškog saveza Republike Srpske. Siguran sam da srpski klubovi neće učestvovati u takvoj ligi i da će se ona sigurno raspasti. Ne vjerujem da će se takva liga uopšte igrati, rekao je Bajić za "kosarka24.ba". 

Kako je naglasio ništa nisu uradili na svoju ruku.

- Kada je 11 klubova potpisalo tako nešto, jasno je da su u toj grupi bili i klubovi iz Federacije BiH . Igokea sama ne učestvuje u tome svemu nego zajedno sa još 10 klubova. Nećemo odstupati, držaćemo se zajedno, smatram da srpski klubovi neće posustati. U ovoj državi se ne mogu donositi odluke kako kome padne na pamet. Nekada je Široki igrao ABA ligu, nikada se njihovo uključenje u ligu nije dovodilo u pitanje. Sada kada je Igokea dominantan klub, kad predstavljamo BiH u regionu, bilježimo dobre razultate, predstavljamo BiH u Ligi šampiona, to je problem, bijesan je Bajić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.