KOŠARKA

ABA liga pred gašenjem!

Sport Avaz

Hoćemo li uskoro gledati novo regionalno košarkaško takmičenje

Foto: Arhiv


Petak je bio "Dan D" za ABA ligu, bar za ovakvu kakva je postojala prethodnih pet godina.  Partizan je došao na sastanak čvrsto držeći se plana da tuži Crvenu zvezdu i FMP za sukob interesa Međunarodnom arbitražnom tribunalu (CAS), ali crveno-bijeli i "Panteri" nisu pristali na to, pa je na taj način nastavljena blokada takmičenja koje bi trebalo da počne 4. oktobra, prenosi Mondo. 

Sa druge strane, Partizan nije pristao da tuži Zvezdu i FMP nadležnom Privrednom sudu u Zagrebu, pa na taj način nije postignut dogovor ni oko jednog predloga koji bi "otkočio" jadransko takmičenje nekoliko sedmica uoči start sezone.

S obzirom na to, nekoliko klubova na čelu sa predsjednikom Budućnosti Draganom Bokanom iznijelo je ideju da formira "novu" ABA ligu, odnosno novo pravno lice koje bi rukovodilo ligom. Tu ideju je podržalo više klubova, među kojima su Cedevita Olimpija, Igokea, Cibona, Mornar, Zadar...

U situaciji u kojoj nema rješenja ovog spora, tim putem bi mogla da se formira nova firma koja bi pravno pokrenula ABA ligu iz početka, što se već dogodilo 2015, kada je nastala postojeća (i odlazeća?) ABA liga j.t.d.

S obzirom na sve navedeno, to novo takmičenje moralo bi da bude formirano ekspresno, jer je nova ABA sezona "iza ugla" i nije potrebno naglašavati koliko je njeno postojanje od suštinske važnosti za najbolje klubove u regionu.

Više o temi ABA liga

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na