SKANDAL

Bivšu NBA zvijezdu zbog neprimjerenih objava na Instagramu doživotno potjerali iz Kine

Koristio uvredljivi sleng u opisu kineskih žena

Taj Loson. AGENCIJE

Piše: A. V. / Sport Avaz

21.9.2020

Kineska košarkaška liga doživotno je izbacila bivšu NBA zvijezdu Taja Losona (Ty Lawson) zbog neprimjerenih fotografija objavljenih na Instagram storiju, javio je ugledni italijanski košarkaški novinar Emilijano Karčija (Emiliano Carchia) sa Sportanda. 

Loson je koristio uvredljivi sleng u opisu kineskih žena, a zatim je objavio fotografiju na kojoj mu jedna od njih pleše u krilu.

- Njegove neprikladne riječi nisu u skladu s društvenim odgovornostima i vrijednostima koje naš klub njeguje i donijele su niz različitih posljedica po naš klub i cijelu ligu. Nećemo mu dati ugovor za novu sezonu - objavili su Fuđijan Stardžensi, posljednji klub za koji je igrao u Kini.

Loson je najveći dio karijere proveo u Denver Nagetsima, nakon kojih je nastupao za Hjuston Roketse i Sakramento Kingse.

Prije dolaska u Fuđijan Stardžens, dvije godine je proveo u Šandong Golden Starsima, a u međuvremenu je imao kratku avanturu u Vašington Vizardsima.

Karijera mu se počela raspadati nakon što je u javnost izašlo da je tri puta hapšen zbog vožnje u pijanom stanju.

Loson je tada odbio da ide na rehabilitaciju ako mu je sud ne odredi, a jedanput je zakasnio na klupski let jer je večer ranije partijao u Las Vegasu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.