FIBA EVROPA

Kvalifikacije za Eurobasket u Sarajevu

Na sastanku Upravnog odbora FIBA Europe na kojem su izabrani domaćini za predstojeće kvalifikacije FIBA ​​EuroBasket 2022 i FIBA "Women’s EuroBasket 2021"

Našu reprezentaciju očekuju utakmice protiv Bugarske i Latvije. Arhiv

Piše: G. Š.

9.10.2020

Košarkaški saveza Bosne i Hercegovine dobio je organizaciju kvalifikacionih utakmica u formatu zatvorenog balona – ”Bubble”. 


- Na sastanku Upravnog odbora FIBA Europe na kojem su izabrani domaćini za predstojeće kvalifikacije FIBA ​​EuroBasket 2022 i FIBA "Women’s EuroBasket 2021", saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Sarajevo će od 8. do 15. novembra biti domaćin kvalifikacija za FIBA "Women’s EuroBasket 2021" - grupe C, te u periodu od 23. do 30. novembra domaćin kvalifikacija za FIBA EuroBasket 2022 - grupe H.

Naša ženska reprezentacija, podsjetimo, u grupi je sa Rusijom, Estonijom i Švicarskom, a u prve dvije utakmice ostvarila je dvije pobjede.  U prvom kvalifikacionom susretu pobijedili smo Rusije u gostima (69:70), a u drugom Švicarsku kod kuće sa 80:61. Našu selekciju očekuju utakmice sa Estonijom i Rusijom. 

S druge strane, naša muška košarkaška reprezentacija je u grupi sa Grčkom, Bugarskom i Latvijom. U prva dva meča ostvarili smo polovičan učinak.  Prvo je ostvarena gostujuća pobjeda u Latviji (61:62), a u drugom meču smo poraženi (65:70) na domaćem terenu od Grčke. Našu reprezentaciju očekuju utakmice protiv Bugarske i Latvije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.