NBA ZVIJEZDA

Jusuf Nurkić: Moje igranje za BiH nije upitno

Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje

Jusuf Nurkić: Nastupi nisu upitni. Avaz

Piše: E. T.

23.10.2020

Jusuf Nurkić zvijezda Portland Trail Blazersa objavio je na Facebooku da njegovi nastupi za reprezentaciju BiH u predstojećim mečevima nisu upitni. 

- Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u predstojećem ciklusu kvalifikacija upitno, zbog navodnog otpora mog kluba, dužan sam reći da sam prije više od mjesec dana ljude KSBiH obavijestio da ja želim igrati i da od strane mog kluba Portland Trail Blazersa ništa nije upitno.  Odobrenje mog kluba Portland Trail Blazersa nije dolazilo nikad u pitanje, jer je to povjerenje utemeljeno na uzajamnom poštovanju i bezuvjetnoj podršci od kluba koju sam stekao svojim radom i vrhunskim igrama koje su me svrstale u red najboljih centara, najjače košarkaške lige svijeta - napisao je Nurkić. 

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) je odredila destinacije na kojima će se u novembru igrati mečevi kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u košarci pa će se tako "balon" napraviti u Sarajevu, Ljubljani, Valenciji, Talinu, Vilnusu, Istanbulu, Espou i Pau.

Utakmice se igraju od 23. novembra do 1. decembra, a olakšavajuća okolnost za naš tim je što će se nastavak kvalifikacija u našoj grupi kompletan igrati u Sarajevu.

Obzirom da su pojedini mediji objavili kako je moje igranje za reprezentaciju u prestojecem ciklusu kvalifikacija...

Objavljuje Jusuf Nurkić-BosnianBeast23Petak, 23. listopada 2020.
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.