EUROKUP

Doping skandal u Crnog Gori, bivši igrač Zrinjskog odmah udaljen iz kluba

Neogodno iznenađenje za Mornar

N. D.

Pavić: Odmah suspendovan

Foto: Društvene mreže


Košarkaš Mornara iz Bara Vukota Pavić bio je pozitivan na doping testu poslije utakmice prvog kola Eurokupa koju je crnogorski predstavnik igrao protiv njemačkog Ulma.

- Na adresu našeg kluba stigao je dopis iz laboratorije za doping analizu Njemačkog sportskog univerziteta iz Kelna, u kojem stoji da je na utakmici sa Ulmom, u prvom kolu Eurokupa, naš igrač Vukota Pavić bio pozitivan na antidoping kontroli.  Odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBE o antidoping kontroli, suspendovali Pavića. Mornar je klub svijetle tradicije koji se uvijek zalaže za sportsku, vitešku borbu na terenu i nikad u svojim redovima nije imao igrača koji je koristio nedozvoljene supstance. Upravo zbog toga, neprijaatno smo iznenađeni i teško nam je palo ovo saznanje, objavili su iz kluba, prenose "Novosti". 

Kako kažu, u klubu niko nije znao, niti je mogao da pretpostavi da njihov igrač tako nešto može napraviti. 

- Za njegov postupak nema opravdanja, on je momentalno suspendovan i odstranjen iz kluba kojem je nanio ogromnu štetu.  Očekujemo da nadležni organi za antidoping kontrolu utvrde sve činjenice povodom ovog nemilog događaja, pravilno odmjere eventualnu kaznu akterima i skinu svaku odgovornost sa KK Mornar, stoji u saopćenju kluba iz Bara.

Inače, Pavić je 20016. godine igrao u BiH. Bio je član Zrinjskog iz Mostara.

Više o:

Crna Gora Bar Mornar
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na