ABA LIGA

Bajić nakon pobjede protiv Partizana: Pobijedili smo tim koji je pet puta skuplji od nas

Znam koliko su naši igrači umorni. Ovi momci tri noći nisu spavali

Bajić: Čestitam momcima. Arhiva

Piše: G. Š.

1.11.2020

Košarkaši Igokee sinoć su nakon produžetaka savladali beogradski Partizana sa 90:84 i tako zabilježila četvrtu uzastopnu pobjedu u ABA ligi.


- Čestitam momcima koji su pokazali strašan karakter, rekao je trener kluba iz Laktaša Dragan Bajić, koji je isključen već u 2. minuti utakmice, te dodao: 


- Znam koliko su naši igrači umorni. Ovi momci tri noći nisu spavali (zbog odlaska na utakmicu sa francuskim Limožom - op.a), a imali smo dan pripreme za Partizan. Moram da kažem da je ogroman posao odradio stručni štab, dobro smo se pripremili kako da uđemo odbrambeno u utamicu. Mislim da smo dobro odbrambeno odradili posao... Bilo je greška, ali zbog umora je to zaista normalno. Od srca im čestitam. 


Slijede dva dana za osvježenje ekipe.

- Pokušat ćemo se dobro odmoriti u naredna dva dana i onda ćemo krenuti u pripremu za narednu utakmicu. Mislim da ovim što smo do sada uradili možemo biti i više nego zadovoljni. Plasirali smo se u Ligu šampiona, odigrali utakmicu na jednu loptu protiv Limoža, u ABA ligi imamo omjer četiri - jedan. Kada sam selektirao tim, rekao sam da se ne plašim nikoga, to se vidjelo protiv Partizana. Pobijedili smo tim koji je pet puta skuplji od nas, zaključio je prvi starteg bh. predstavnika u regionalnoj ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.