POSEBNA ČAST

Ima samo 35 godina, a imenovan je za glavnog trenera NBA kluba

Mark Dejno na klupi Oklahoma Siti Tandera

Mark Dejno. AGENCIJE

A. V.

11.11.2020

Novi trener Oklahoma Siti Tandera postao je 35-godišnji Mark Dejno (Daigneault), dosadašnji pomoćnik Bilija Donovana (Billy), koji je napustio klupu po završetku sezone, objavio je u srijedu ovaj NBA klub.

Dejno je zaposlenik kluba već šest godina, od kojih je pet proveo kao trener momčadi OKC Blu koja se natječe u razvojnoj G ligi, u kojoj je imao više od 50 posto uspješnosti (57,2 %) i osvojio tri divizijska naslova.

Momčad je preuzeo tri sedmice uoči okupljanja momčadi 1. februara, kad će započeti zajedničke pripreme za novu sezonu.

- Prilika da postanem glavnim trenerom Tandera je doista posebna čast. U mojih šest godina u Oklahoma Sitiju razvio sam duboku povezanost s organizacijom i brigu za doista posebnu zajednicu koju nazivam svojim domom - izjavio je 35-godišnji stručnjak u klupskom priopćenju, prenosi Hina.

Izvršni dopredsjednik i glavni menadžer OKC Tandera Sem Presti (Sam) angažirao je Dejnoa 2014., a doveo ga je sa sveučilišta Florida, godinu prije nego što će s istog mjesta privući i Bilija Donovana za glavnog trenera.

- Uzbuđeni smo što Mark preuzima ulogu glavnog trenera. Bio je nesebičan i učinkovit vođa unutar naše organizacije od svog dolaska 2014. Količina iskustva u ulozi glavnog trenera i ostalih iskustava koje je prikupio vodeći OKC Blu je vrlo rijetko za nekoga njegove dobi. Mark je vođa po svojim vrijednostima, uvijek spreman učiti i netko tko će nam pomoći u repozicioniranju naše organizacije na terenu i izvan njega - izjavio je Sem Presti u priopćenju.

Prošle sezone, u kojoj je OKC Tander osvojio peto mjesto u Zapadnoj konferenciji i u prvom kolu doigravanja ispao u sedmoj utakmici od Hjustona, Dejno je bio pomoćnik Bilija Donovana kojemu klub nije ponudio novi ugovor pa je u međuvremenu preuzeo ulogu glavnog trenera Čikago Bulsa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.