EUROLIGA

Real preokretom do pobjede u Beogradu, samo 25 poena Zvezde u drugom dijelu meča

Četvrta pobjeda Madriđana

S meča u Beogradu. KK Crvena zvezda

Piše: A. M.

13.11.2020

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u osmom kolu Eurolige od Real Madrida u Beogradu 67:73.

Real su do pobjede predvodili Trej Tompkins (Trey Thompkins) koji je ubacio 14 poena uz šest skokova i Entoni Rendolf (Anthony Randolph) sa 13 poena i šest skokova.

Najefikasniji u redovima beogradskog tima bili su Džordan Lojd (Jordan Loyd) sa 22 poena i Kori Volden (Corey Walden) sa 16 poena.


Zvezda je odlično otvorila utakmicu i vodila od samog početka, ali je Real u drugom poluvremenu došao do preokreta i četvrte pobjede. U prvoj četvrtini prednost domaćina je rasla do 11 razlike, a poluvrijeme je okončano vodstvom Beograđana 42:36.

Real je na startu drugog dijela zaigrao mnogo bolje i serijom 5:0 došao na poen zaostatka što je bio dodatni vjetar u leđa Madriđanima za preokret.

Gosti su na kraju treće četvrtine imali +6, ali je Zvezda u posljednjoj dionici zaigrala kao na početku meča i topila prednost rivala. Četiri minute prije kraja Beograđani su zahvaljujući poenima Voldena imali pola koša prednosti, ali je Tompkins s dvije vezane trojke vratio prednost Realu koju su gosti do kraja znalački sačuvali.

Real je tako upisao četvrtu pobjedu i ima učinak 4-4, dok je Zvezda na 3-5.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.