KVALIFIKACIJE ZA EP

Lojo: Ruskinje su u jačem sastavu, ali imamo i mi svoje adute

To je jedna od pet najboljih svjetskih reprezentacija u kojoj sve igračice imaju euroligaško iskustvo, a po svaku cijenu žele nam se revanširati za poraz u Permu

Lojo. Arhiva

Piše: G. Š.

14.11.2020

Ženska košarkaška reprezentacija BiH večeras (20 sati - BHT!) u duelu s Rusijom, u 4. kolu kvalifikacija, ima priliku osigurati plasman na Evropsko prvenstvo.

- Ruskinje su došle su u jačem sastavu, nego što su to bile u prvoj utakmici ("Zmajice" pobijedile 69:70 - op.a.), rekao je selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH Goran Lojo i dodao:


- To je jedna od pet najboljih svjetskih reprezentacija u kojoj sve igračice imaju euroligaško iskustvo, a po svaku cijenu žele nam se revanširati za poraz u Permu. Međutim, imamo i mi svoje adute, svjesni smo da već sad možemo trasirati stazu do Eurobasketa. Sigurno da ćemo učiniti sve kako bismo ih ponovo pobijedili.

Iz svake od devet kvalifikacijskih grupa, podsjetimo, na Evropsko prvenstvo idu prvoplasirane ekipe i pet drugoplasiranih. Naš tim je u prva tri kola ostvario tri pobjede, a Ruskinje dvije...

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.