KVALIFIKACIJE ZA EP

Lojo: Naše djevojke su pokazale kako treba igrati u dresu sa državnim grbom

Sada nam je potrebna pobjeda protiv Švicarske u narednoj utakmici i plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo

Posljednje dvije utakmice kvalifikacija igraju se u februaru, a u njima se sastajemo sa Švicarskom i Estonijom. KSBiH

Piše: G. Š.

15.11.2020

Ženska košarkaška reprezentacija BiH poražena je u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Rusije rezultatom 68:72.


Pokazali smo već u prvoj utakmici da se možemo nositi s Rusijom, rekao je selektor naše ženske košarkaške reprezentacija Goran Lojo te dodao:


- U drugoj smo odlično odigrali prvo poluvrijeme, nesretno smo primili trojku u posljednjoj sekundi... A da smo pogodili sva bacanja i zicere koje smo promašili razlika bi bila veća od šest poena. Dogovor je bio da izdržimo treću četvrtinu, ali nažalost Rusija je sa širim rosterom prepoznavala i iskorištavala tu razliku u visini u trećoj četvrtini. Zadnja četvrtina mislim da je bila u egalu. Čestitao bih ovim djevojkama, pokazale su kako treba igrati u dresu sa državnim grbom. Sada nam je potrebna pobjeda protiv Švicarske u narednoj utakmici i plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo, zaključio je Lojo.


Najbolje u našim redovima bile su Žonkel Džons (Jonquel Jones) sa 23 poena i 10 skokova, Marica Gajić sa 13 poena i 18 skokova te Matea Tavić sa 15 poena. U pobjedničkoj ekipi najefikasnija je bila Raisa Musina sa 25 poena.

Posljednje dvije utakmice kvalifikacija igraju se u februaru, a u njima se sastajemo sa Švicarskom i Estonijom. 


Nakon četiri kola Rusija i BiH imaju po sedam bodova...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.