NBA LIGA

Oklahoma Siti Tander trejdovao Krisa Pola u Finiks Sanse

U zamjenu za Rikija Rubija, Kelija Ubrea i još dvojicu igrača te prvi izbor na drafu

Kris Pol. AGENCIJE

A. V.

17.11.2020

Kris Pol (Chris Paul) napušta Oklahoma Siti Tadner kako bi se priključio Finiks Sansima u zamjenu za Rikija Rubija (Rickyj Rubi), Kelija Ubrea juniora (Kellyja Oubrea Jr.) i još dvojicu igrača te prvi izbor na draftu, javljaju u ponedjeljak ESPN i The Athletic, prenosi Hina. 

Za Finiks, 35-godišnji Pol i egipatsko krilo Abdel Nader koji je također uključen u ovaj trejd, vrijede pet igrača: Riki Rubio, Keli Ubre, Taj Džerom (Ty Jerome), Džejlen Lekue (Jalen Lecque) i njihov prvi pik na draftu.

Kris Pol je u NBA ligi debitirao 2005. kada je zaigrao za Nju Orleans, a najduže, čak šest sezona, igrao je za Los Anđeles Kliperse. Deset je puta bio biran u All-Star momčad i koji je dva puta bio biran u drugi najbolju petorku prošle sezone s prosjekom od 17,6 koševa 6,7 asistencija i pet skokova po utakmici donijet će ekipi Finiksa i mladom Devonu Bukeru (Devon Booker) iskustvo.

Finiks ima za cilj stići do plej-ofa kojeg love još od 2010. U "balonu" pored Orlanda ovo ljeto Finiks je bio na korak da se plasira u završnicu nakon što je dobio prvih osam utakmica kraja regularnog dijela sezone, no nisu su mu se poklopili ostali rezultati.

Tander pak pokreće potpunu rekonstrukciju s Rikijem Rubiom (13 koševa, 8,8 asistencija) i Kelijem Ubreom juniorom (18,7 koševa).

Osim toga, javlja ESPN, Oklahoma Siti je postigao dogovor s Los Anđeles Lejkersima da mijenja Denisa Šredera (Dennis Schroder) za Denija Grina (Danny Green.)


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.