NBA LIGA

Baksi jurišaju na prsten, doveli Bogdanovića i Holideja

Bogdanović: Stiže iz Kingsa. AGENCIJE

A. V.

17.11.2020

Milvoki Baksi naredne sezone jurišaju na šampionski prsten, a koliko su ozbiljni u svojim namjerama pokazuju dva posljednja pojačanja koja su doveli.

Kako javlja dobro obaviješteni sportski novinar Adrian Vojnarovski (Wojnarowski), novi igrači Baksa su sjajni šuter Bogdan Bogdanović i jedan od najboljih defanzivaca lige Džru Holidej (Jrue Holiday).

Bogdanović stiže iz Sakramento Kingsa u zamjenu za Dontea Divinčenca (Donte DiVincenzo), Ersana Iljasovu i Di-Džeja Vilsona (D.J. Wilson), a s njim će u Bakse i njegov doskorašnji saigrač Džastin Džejms (Justin James).

Za Holideja, koji dolazi iz Nju Orleans Pelikansa, Baksi su dali Erika Bledsoa (Eric), Džordža Hila (George Hill) i čak tri pika prve runde drafta, navodi ESPN.

Vojnarovski prenosi kako su se Baksi odlučili na trejdove nakon apela prve zvijezde Janisa Adetokumba (Giannis Antetokounmpo), koji je želio snažniji tim.

Baksi su dominirali u regularnom dijelu prošle sezone. Završili su na prvom mjestu Istoka, da bi u konferencijskom polufinalu ispali od Majami Hita.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.