KSBIH

FIBA Evrope pohvalila Košarkaški savez BiH

Cijenimo vašu predanost uspješnoj organizaciji balona za takmičenje, što nije lak zadatak u ovom scenariju pandemije COVID-19 s nekoliko ograničenja u pogledu putovanja i organizacije događaja

KSBiH je odlično organizovao kvalifikacioni turnit za EP 2021. KSBiH

Piše: G. Š.

19.11.2020

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine primio je pismo zahvale od strane FIBA Evrope za uspješnu organizaciju ženskih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021 u ”Bubble” formatu u periodu od 8. do 15. novembra 2020. godine. 

- Dragi prijatelji, u ime FIBA ​​Evrope, želio bih izraziti zahvalnost vašoj nacionalnoj federaciji i lokalnom organizacionom odboru, hvala vam na naporima uloženim u domaćinstvo FIBA-inog mjehura za EuroBasket 2021, kvalifikacije od 8. do 15. novembra 2020. u Sarajevu. Cijenimo vašu predanost uspješnoj organizaciji balona za takmičenje, što nije lak zadatak u ovom scenariju pandemije COVID-19 s nekoliko ograničenja u pogledu putovanja i organizacije događaja.  


Cijenimo vašu podršku i posvećenost da uključite svoje državne vlasti da pribave potrebne dozvole i / ili izuzetke kako bi olakšali ulazak i boravak igrača u vašoj zemlji. Unatoč svim poteškoćama, zajedno s vama i vašim timom uspjeli smo prevladati sve prepreke i zaključiti zakazana natjecanja u uspješan način. Sretni smo što slavimo povratak nacionalnih timova na košarkaško igralište i radujemo se što ćemo biti domaćin novih događaja u vašoj zemlji – piše u pismu koje je potpisao izvršni direktor FIBA-e Kamil Novak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.