STOP RASIZMU

Papa Franjo primio zvijezde NBA lige u Vatikanu

Iz administracije Vatikana su prošle sedmice kontaktirali udruženje sa namjerom da organiziju sastanak, kako bi se Papa upoznao sa pokretom "Black Lives Matter"

G. Š./ESPN

Papa Franjo

Foto: Arhiva


Petorica košarkaša iz NBA lige danas su bili na prijemu kod pape Franja u Vatikanu, kako bi s poglavarom rimokatoličke crkve razgovarali o borbi za ljudska prava.

- Na sastanku s Papom bili su Kajl Korver (Kyle - Milwaukee Bucks), Sterling Braun (Brown - Milwaukee Bucks), Džonatan Ajsak (Jonathan Isaac - San Antonio Spurs), Entoni Toliver (Anthony Tolliver - Memphis Grizzlies), Marko Belineli (Marco Belinelli - San Antonio Spurs), kao i Mišel Roberts, izvršna direktora udruženja NBA igrača, javio je ESPN.

Iz administracije Vatikana su prošle sedmice kontaktirali udruženje sa namjerom da organiziju sastanak, kako bi se Papa upoznao sa pokretom "Black Lives Matter", koji je maksimalno promovisan tokom završnice košarkaške sezone.  Veliki broj košarkaša na dresovima je umjesto imena imao ispisane poruke, poput "Say Their Names," "Equality" and "Enough"... To je bio njihov odgovor na ugrožavanje prava i života Afro-amerikanaca u SAD.

- Izuzetnom smo počašćeni što smo dobili priliku doći u Vatikan i podijeliti naše iskustvo s papom Franjom, itekao je Korver u saopćenju udruženje igrača NBA. 

Više o temi Papa Franjo

PRVI PUT IH SPOMINJE
Papa u novoj knjizi nazvao Ujgure progonjenim narodom
NA VRH

Podijeli članak na