HUMANITARNA AKCIJA

Mirotić će šutirati trojke za novu kuću jedanaestočlane porodice iz BiH

Španski reprezentativac crnogorskog porijekla je nedavno osigurao novi dom za šestero mališana porodice Varga iz Vukovara, a sada je na red došla porodica Kokić iz Doboja

U toku ovogodišnjeg Božićnog posta, Mirotić će šutirati za ugroženu porodicu iz Doboja. Arhiva

G. Š./SK

26.11.2020

Jedan od najboljih košarkaša u Evropi Nikola Mirotić nastavio je sa ozbiljnim humanitarnim radom. Španski reprezentativac crnogorskog porijekla je nedavno osigurao novi dom za šestero mališana porodice Varga iz Vukovara, a sada je na red došla porodica Kokić iz Doboja. 

- U toku ovogodišnjeg Božićnog posta, Mirotić će šutirati za ugroženu porodicu Kokić iz Doboja u Bosni i Hercegovini. I ove godine, svaka trojka, na svim utakmicama koje se odigraju do Božića “vrijedi” 500 eura, a sav dobrovoljni prilog koji se sakupi ovom prilikom, bit će iskorišten za izgradnju nove kuće ovoj porodici, javlja Sportklub.

Porodica Kokić iz Podnovlja kod Doboja broji jedanaest članova. Otac Željko (52) i majka Slađana (35) imaju čak devetero male, ali izuzetno dobre i vaspitane djece: Anica (19), Miloš (17), Nikola (14), Milorad (12), Danijel (11), Danijela (7), Nenad (4) i Ljiljana (2).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.