NASTAVAK KVALIFIKACIJA

Košarkaši BiH igraju protiv Bugarske, pobjeda ih dovodi nadomak Eurobasketa

Susret na programu od 21:00 sat uz direktan TV prijenos

Izraziti smo favoriti prema kladionicama. FIBA

Piše: A. V.

27.11.2020

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 21:00 sat na Ilidži igra treći susret grupe "H" kvalifikacija za Eurobasket protiv Bugarske.

Nakon dva odigrana meča izabranici Vedrana Bosnića su na skoru od jedne pobjede i jednog poraza, isto kao i njihov večerašnji rival.

Selektor Bosnić se uoči nastavka kvalifikacija susreo s brojnim problemima. U predstojeća dva meča na raspolaganju mu neće biti Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Nemanja Gordić, Andrija Stipanović i Miralem Halilović.

Uz to je pet njegovih saradnika u stručnom štabu zaraženo koronavirusom.

Za susrete s Bugarskom i Latvijom konkurisat će 14 igrača, a to su Džon Roberson (Estudijantes), Emir Sulejmanović (Tenerife), Muhamed Pašalić (Bosna Rojal), Edin Atić (Igokea), Milan Milošević (Aris), Kenan Kamenjaš (Spars Rilvej), Adin Vrabac (Krka), Darko Talić (Igokea), Sani Čampara (Split), Jure Zubac (Široki), Ismet Sejfić (Sutjeska), Ajdin Penava (Mons), Amar Gegić (Spars Rilvej) i Aleksandar Lazić (Mornar).

BiH su za plasman na Eurobasket potrebne dvije pobjede iz preostale četiri utakmice. Plasman na EP izborit će tri najbolje selekcije u grupi.

Prema Mozzart Bet kladionici, BiH je u večerašnjem meču izraziti favorit. Na pobjedu naših košarkaša nude kvotu 1.35.

Ostale kvote pogledajte ovdje.

Susret s Bugarskom igra se u balonu Hotela Hills, kao i onaj dva dana kasnije protiv Latvije. Oba meča prenosit će Nova Sport.



Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.