KVALIFIKACIJE ZA EP

Talić: Mlada smo ekipa, puna energije, želje za dokazivanjem i postizanjem uspjeha

U obje utakmice ulazimo s istim ciljem, a to je da ujedinimo energiju i borbenost s iskustvom i ostvarimo pobjedu, rekao je Gegić

Košarkaška reprezentacija BiH. KSBiH

Piše: G. Š.

27.11.2020

Nakon pauze od devet mjeseci, košarkaška reprezentacija BiH večeras (21 sat) u ilidžanskom balonu dočekuje Bugarsku i nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022.


- U obje utakmice (Bugarska i Latvija - op.a.) ulazimo s istim ciljem, a to je da ujedinimo energiju i borbenost s iskustvom i ostvarimo pobjedu, rekao je naš reprezentativac Amar Gegić.


Darko Talić ističe da naš tim ima veliki motiv.


- Mlada smo ekipa, puna energije, želje za dokazivanjem i postizanjem uspjeha. Dobro se poznajemo i učinit ćemo sve da u ovom ciklusu ostvarimo obje pobjede i približimo se zacrtanom cilju, a to je Evropsko prvenstvo, rekao je Talić.

   

Bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse i Nemanje Gordića naš državni tim je odigrao i prva dva kola (pobjeda u Latviji i domaći poraz od Grčke), no dodatni udarac je svakako izostanak kapitena Miralema Halilovića i iskusnog centra Andrije Stipanovića. Da nevolja bude još veća, pet članova stručnog štaba Vedrana Bosnića su pozitivni na koronavirus.

S druge strane, Bugarima također nedostaje nekoliko igrača, ali nisu tako oslabljeni kao naš tim. Prva zvijezda je naturalizovani Amerikanac Demarkis Bost (Demarquis Dee), a u rosteru imaju još nekoliko dobrih šutera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.