KVALIFIKACIJE

Bosnić nakon ubjedljivog trijumfa: Ovo je pobjeda za naše navijače

Vedran Bosnić je odlično pripremio tim i rezultat je vidljiv

N. D.

Bosnić: Dobro pripremljena ekipa

Foto: FIBA


Sjajna utakmica reprezentacija BiH protiv Bugarske i pobjeda 88:49 pokazala je da se i pored problema uoči utakmice kvalifikacija, može napraviti mnogo ako su svi kao jedna. Vedran Bosnić je odlično pripremio tim i rezultat je vidljiv.

Nakon utakmice je selektor "Zmajeva" istakao je zadovoljstvo.

Čestitam mojim momcima na sjajnoj igri i dobroj odbrani. Igrali smo 40 minuta kvalitetno. Cilj je bila odbrana, oduzeli smo njihovog glavnog igrača i nisu imali protok lopte. Zaustavili smo njihov skok i tranziciju. Bitna pobjeda za nas. Ovo je pobjeda za naše navijače i naša četiri člana staffa koji su pozitivni na koronavirus. Želim im što prije da se oporave. Sada se idemo odmoriti i fokusirati na meč u nedjelju protiv Latvije, rekao je Bosnić i odmah najavio idući meč protiv Latvije, koji se igra u nedjelju. 

- Latvija ima dobre igrače. Imali su i probleme kao i svi, nisu im svi igrači mogli doći. Idemo se dobro naspavati i spremiti se za meč s njima. Znamo od početka da je ovo jedna od težih grupa. Latvija je dobar tim i uvijek igra prvenstva. Uvijek su bitna ekipa na tim takmičenjima. Nije iznenađenje što su dobili Grčku, ali mi razmišljamo kako mi možemo igrati i mislimo o sebi. Pokazali smo sjajnu odbranu danas, možda smo mlađi i nemamo iskustva kao Latvija, ali dat ćemo sve od sebe, istakao je selektor Bosnić. 

Latviju dočekujemo u nedjelju.

Više o temi Vedran Bosnić

KVALIFIKACIJE ZA EP
Nurkić bodri "Zmajeve": To je to
NA VRH

Podijeli članak na