KVALIFIKACIJE ZA EP

Bosnić: Došli smo na jedan jako dobar nivo

Do kraja kvalifikacija našu reprezentaciju očekuju utakmice protiv Grčke 19. februara i Bugarske 22. februara 2021. godine

G. Š.

Bosnić: Veoma sam ponosan i sretan

Foto: Arhiva


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u okviru četvrtog kola kvalifikacija savladala je Latviju rezultatom 79:73 i tako dva kola prije kraja osigurala nastup na Eurobasketu 2022. godine.

Najefikasniji u našoj selekciji bili su Edin Atić i Kenan Kamenjaš sa po 19 postignutih poena, Džon Roberson (John) je dodao 12, a Emir Sulejmanović 10 poena.  Selektor naše reprezentacije Vedran Bosnić je istakao kako je ja zadovoljan postignutim uspjehom. 

- Sjajna utakmica, sjajna odbrana. I u prvoj utakmici smo pokazali da je u odbrani ključ, rekao je Bosnić za zvaničnu stranicu KSBiH te dodao:. 

- Nevjerovatna odbrana i energija u obje utakmice. Nisu baš svi vjerovali od početka da možemo ovo napraviti. Vjerovali smo u sebe više od ikoga, bodrili smo se i pokazali smo veliki karakter i u teškim trenucima. Igrači su bili u fokusu i bili su spremni. Ispoštovali smo plan na nekih 90 posti i sinoć sam otišao da spavam jako sretan.  Dobili smo dvije jako dobre utakmice, posebno onu sinoć, pošto je Latvija jako dobar tim. Došli smo na jedan jako dobar nivo i svi zajedno uspjeli smo napraviti nešto posebno za našu državu. Veoma sam ponosan i sretan, zaključio  Bosnić. 

Do kraja kvalifikacija našu reprezentaciju očekuju utakmice protiv Grčke 19. februara i Bugarske 22. februara 2021. godine.

Više o temi Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

KVALIFIKACIJE
Košarkaši BiH danas gostuju u Češkoj
NA VRH

Podijeli članak na