EUROBASKET

FIBA pohvalila Košarkaški savez BiH za uspješnu organizaciju kvalifikacija u "balonu"

Cijenimo vašu podršku i posvećenost da uključite svoje državne vlasti da pribave potrebne dozvole i/ili izuzetke kako bi olakšali ulazak i boravak igrača u vašoj zemlji

G. Š.

Slavimo povratak nacionalnih timova na košarkaško igralište

Foto: KSBiH


Košarkaški savez Bosne i Hercegovine dobio je iz FIBA Evrope pismo u kojem su istaknute pohvale za uspješnu organizaciju muških kvalifikacija za Eurobasket 2022 u ”BUBBLE” formatu u periodu od 23. novembra do 1. decembra 2020. godine.

- Dragi prijatelji, u ime FIBA ​​Evrope, želio bih izraziti zahvalnost vašoj nacionalnoj federaciji i lokalnom organizacionom odboru, hvala vam na naporima uloženim u domaćinstvo FIBA-inog balona za Eurobasket 2022, kvalifikacije od 23. novembra do 1. decembra 2020. u Sarajevu. 

Cijenimo vašu predanost uspješnoj organizaciji balona za takmičenje, što nije lak zadatak u ovom scenariju pandemije COVID-19 s nekoliko ograničenja u pogledu putovanja i organizacije događaja.  Cijenimo vašu podršku i posvećenost da uključite svoje državne vlasti da pribave potrebne dozvole i/ili izuzetke kako bi olakšali ulazak i boravak igrača u vašoj zemlji. Unatoč svim poteškoćama, zajedno s vama i vašim timom uspjeli smo prevladati sve prepreke i zaključiti zakazana natjecanja u uspješan način. Sretni smo što slavimo povratak nacionalnih timova na košarkaško igralište i radujemo se što ćemo biti domaćin novih događaja u vašoj zemlji – piše u pismu koje je potpisao izvršni direktor FIBA-e Kamil Novak.

NA VRH

Podijeli članak na