NBA LIGA

Uoči početka nove sezone 48 igrača zaraženo koronavirusom

Čelnici zabrinuti

Sezona počinje 22. decembra. AGENCIJE

A. V.

3.12.2020

Vodstvo košarkaške NBA lige objavilo je da je na testiranjima obavljenim između 24. i 30. novembra 48 igrača bilo zaraženo koronavirusom. To je zabrinulo čelnike lige budući da nova sezona počinje 22. decembra, a prve pripremne utakmice na rasporedu su 11. decembra.

Također, to znači da je 8,8 posto košarkaša u ligi pozitivno na COVID 19, a za vrijeme prošlosezonske završnice u tzv. balonu u Orlandu nije bilo slučajeva zaraze koronavirusom, prenos Hina.

Prošle sezone takmičenje u NBA ligi prekinuto je 11. marta zbog pandemije koronavirusa. Nastavljeno je krajem jula bez gledatelja u balonu u Orlandu na Floridi, a finale doigravanja okončano je 11. oktobra. Prvaci su postali Los Anđeles Lejkersi, koji su u finalu sa 4-2 u pobjedama dobili Majami Hit.

U novoj sezoni klubovi će u ligaškom dijelu takmičenja odigrati 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je uobičajeno. Doigravanje bi trebalo početi u maju te završiti početkom jula, odnosno prije OI u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.