ZVANIČNI RASPORED

Nova sezona NBA lige počinje derbijem Los Anđelesa

Mnoge je zanimao 25. decembar i božićni termin koji je historijski rezervisan za najatraktivnije duele

Prvi takmičarski dan donosi zanimljive duele. Agencije

A. M.

3.12.2020

Nova NBA sezona počinje 22. decembra, šampionski prsten će braniti Los Anđeles Lejkersi, a liga je objavila zvanični raspored utakmica regularne sezone. Mnoge je zanimao 25. decembar i božićni termin koji je historijski rezervisan za najatraktivnije duele.

Prvi takmičarski dan donosi duel dvije ekipe iz Los Anđelesa – Lejkersa predvođenim Lebronom Džejmsom (LeBron James) i Entonijem Dejvisom (Anthony Davies) i Klipersa za koje igraju Kavaj Lenard (Kawhi Leonard) i Pol Džordž (Paul George). Također, 22. decembra na parket će istrčati bivši i sadašnji klub Kevina Durenta (Durant) – Golden Stejt Voriorsi i Bruklin Netsi.

Što se tiče 25. decembra, ljubitelje NBA za Božić čekat će bogat program, a centralni meč bit će duel aktuelnih prvaka Lejkersa i jednog tima od kojeg se očekuje proboj u sam vrh Zapadne konferencije – Dalas Meveriksa predvođenih slovenačkim internacionalcem Lukom Dončićem.

Osim tog duela, navijači će moći pratiti susret Nju Orleans Pelikansa i prošlosezonskih finalista Majami Hita, kao i duel Golden Stejt Voriorsa i najboljeg tima prethodne regularne sezone – Milvoki Baksa. Na teren će 25. decembra istrčati dva tima od kojih se očekuje borba za sam vrh Istočne konferencije – Bruklin Netsi i Boston Seltiksi.

Posljednji duel božićnog dana u SAD donosi priliku za osvetu Los Anđeles Klipersima jer će igrati protiv Denver Nagetsa, koji su ih u prethodnom izdanju plej-ofa eliminisali, uprkos činjenici da je ekipa iz Kalifornije vodila 3:1 u pobjedama i imala dvocifrenu prednost u petom meču.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.