NBA LIGA

Irving i Netsi kažnjeni zbog izbjegavanja medijskih obaveza

Irving je jedini košarkaš Netsa koji nijednom nije izašao pred predstavnike medija

Irving:. AGENCIJE

A. V.

11.12.2020

Vodstvo NBA lige kaznilo je sa po 25.000 američkih dolara Bruklin Netse i njihovog razigravača Kajrija Irvinga (Kyrie), jer košarkaš nije bio dostupan predstavnicima medija za izjave uoči početka priprema za novu sezonu.

- Kazna je proizašla iz Irvingovog odbijanja sudjelovanja u timskim medijskim aktivnostima u nekoliko navrata tokom ove sedmice -  priopćili su iz ureda NBA lige, prenosi Hina.

Irving je jedini košarkaš Netsa koji nijednom nije izašao pred predstavnike medija, dok su primjerice Kevin Durent (Durant) i Diandre Džordan (DeAndre Jordan) to učinili dvaput od početka priprema.

Bivši igrač Klivlenda i Bostona se umjesto izlaska pred novinare, odlučio javnosti obratiti priopćenjem "kako bi njegova poruka bila vjerno prenesena".

- Obavezao sam se da ću svakodnevno raditi, biti spreman za zabavu, takmičenje, izvođenje te da ću osvajati prvenstva uz moje suigrače i kolege u Netsima. Moj je cilj u ovoj sezoni pustiti mom radu da priča na terenu i izvan njega. Život nas je pogodio drugačije ove godine i zahtijeva od nas, od mene, da se drugačije krećemo. Ovo je početak te promjene - priopćio je Irving na početku trening-kampa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.