NBA LIGA

Zašto je odgođena utakmica između Hjustona i Oklahome

Nakon niza događaja, Rakete na kraju nisu imale potrebnih osam igrača na raspolaganju za odigravanje prvom meča u sezoni 2020/21.

Harden nije dostupan zbog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Arhiva

G. Š.

24.12.2020

Utakmica NBA lige između Hjuston Rokitsa i Oklahoma Siti Tandera je odgođena, objavila je NBA liga.  Nakon niza događaja, Rakete na kraju nisu imale potrebnih osam igrača na raspolaganju za odigravanje prvom meča u sezoni 2020/21. 


Džon Vol, Demarkus Kazins ​​i Kenjon Martin bili su među igračima tima iz Teksasa koji su se u utorak okupili u apartmanu jednog od igrača, daleko od ekipe, na šišanju, navodi ESPN. Martin je u srijedu dobio pozitivan nalaz testa i to je dovelo do potrage za kontaktima, a među njima je bio je i Džejsin Tejt.


Ben Meklimor je već nekoliko dana u izolaciji nakon pozitivnog testiranja, dok je Džejms Harden pod istragom zbog potencijalnog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. ‘Brada’ je navodno bio u striptiz klubu bez maske, a mediji su prenijeli da je ljetos preležao koronu.  


NBA liga je saopćila da je utakmica u Tojota Centru odložena u skladu sa protokolima o zdravlju i sigurnosti.


- Trojica igrača Hjustona imala su pozitivne ili nedosljedne testove na koronavirus prema NBA programu testiranja. Slijedom protokola za traženje kontakata, još četiri igrača trenutno su u karantinu. Osim toga, Harden nije dostupan zbog kršenja zdravstvenih i sigurnosnih protokola. Svi ostali igrači Rokitsa danas su ponovno testirani i svi su dali negativne rezultate. Hjuston ima još jednog igrača koji nije dostupan zbog povrede - piše u saopćenju NBA lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.