NBA

Odlaskom Trampa vraća se tradicija: Lejkersi žele ponovo u Bijelu kuću

Tramp je u posljednje četiri godine bio u ratu sa brojnim sportistima

Lejkersi žele ponovo na prijem u Bijelu kuću. Arhiv

F. Mutevelić

11.1.2021

LA Lejkersi nadaju se da će, nakon što Džo Bajden (Joe Biden) položi zakletvu, postati prvi NBA prvaci koji su posjetili Bijelu kuću još od 2016. godine. Naime, otkad je Donald Tramp (Trump) postao američki predsjednik, ni jedna NBA ekipa nije bila na primanju u Bijeloj kući.

Tramp je u posljednje četiri godine bio u ratu s brojnim sportistima, odnosno svima koji su kritizirali njegovu vladavinu, pa je tako povukao pozive i svim NBA prvacima odkad je na vlasti. Slično je bilo i s drugim sportovima, pa na tradicionalnim primanjima nije bila nijedna MLS momčad, a oni prijemi koji su ipak održani, gotovo u pravilu su bili nepotpuni jer dio igrača nije želio imati nikakvog posla s kontraverznim predsjednikom.

Klivlend Kavalirsi posljednji su NBA prvaci koji su se susreli s predsjednikom, dogodilo se to 2016. kada ih je ugostio Barak Obama (Barack). Golden Stejt Voriorsi (2017. i 2018.), Toronto Raptorsi (2019.) i LA Lakersi (2020.) nisu bili kod Trampa,

Očekuje se da će Lejkersi posjetiti novog predsjednika kad budu gostovali kod Vašington Vizardsa, naravno ako to dozvole mjere vezane uz koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.