KOŠARKA

Tomas Ertel više nije član Barcelone

Od 2017. godine je u klubu iz Katalonije

Rastao se sa Barcelonom. ARHIVA

F. M. / SC

19.1.2021

Francuski košarkaš Tomas Ertel više nije član Barcelone, potvrdio je njegov agent Miško Ražnatović.  Prepiranja na relaciji igrač-klub su nakon gotovo mjesec dana su se završila, pošto su dvije strane sklopile dogovor o prekidu saradnje. 

Sporni su bili pregovori Ertela sa Real Madridom, da bi Barcelona, nakon meča sa Efesom u Istanbulu odlučila da otputuje bez francuskog igrača u Kataloniju, te je on sam ostao u Turskoj. 

Iz Barcelone su se opravdali, rekavši da je klub uradio sve kako bi Ertelove želje bile uslišene, ali je ugled Blaugrane bio uzdrman poslije podrške koju je bek dobio od brojnih kolega. 

Sada će Ertel biti slobodan pri izboru nove sredine. Prvobitno se spominjao Fenerbahče, zbog čega je Ertel, prema riječima Barcelone i putovao u Istanbul, na dogovor sa turskim klubom, međutim, uporedo, on je sve već utanačio sa njihovim najvećim rivalom – Real Madridom.

Ertel je tokom svoje karijere nastupao za Po-Ortez, Strazbur, Alikante, Baskoniju, Anadolu Efes, a od 2017. je u Barseloni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.