NBA LIGA

Harden i Durent zajedno zabili 64 koša za još jednu pobjedu Netsa

Voriorsi nadoknadili razliku od čak 18 koševa i savladali Lejkerse

Harden i Durent. AFP

A. Vatreš

19.1.2021

Džejms Harden (James) je u drugoj utakmici za Bruklin Netse, koji su pobijedili Milvoki Bakse, zabio više od 30 koševa, dok su Golden Stejt Voriorsi nadoknadili razliku od čak 18 koševa i savladali Los Anđeles Lejkerse.

Bruklin Netsi su sinoć kod kuće sa 125:123 pobijedili Milvoki Bakse, a Džejms Harden, koji im se priključio prošle sedmice zabio je 34 koša i 12 asistencija, dok je Kevin Durent (Durant) dodao 30 koševa uključujući i tricu 36.8 sekundi prije kraja, prenosi Hina.

Harden je tako postao prvi igrač Netsa koji je zabio najmanje 30 koševa u svoje prve dvije utakmice za klub. On je također ugrabio ključni skok 38 sekundi prije kraja kada je promašio tricu. Tada je brzo pronašao Durenta koji je mirno zabio tricu za vodstvo Bruklina 125:123.

Kod Milvokija je Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) ubacio 34 koša uz 12 skokova. Kris Midlton (Khris Middleton) je dodao 25, a Džru Holidej (Jrue Holiday) 22 za Milvoki kojem je ovo prvi poraz nakon četiri pobjede.


U još jednoj tijesnoj utakmici Golden Stejt Voriorsi su sa 115:113 savladali Los Anđeles Lejkerse i to nakon šo su ndoknadili zaostatak od čak 19 koševa iz prve četvrtine.

Stefon Kari (Stephen Curry) je zabio nekoliko zadnjih koševa za Golden Stejt uključujući i tricu minutu i sedam sekundi prije kraja nakon čega je Lebron Džejms (LeBron James) promašio tricu za Lejkerse na zvuk sirene za kraj.

Kari je utakmicu završio sa 26 koševa, od čega su zadnja tri dovela Golden Stejt u vodstvo. Obre (Oubre) je ubacio 23 koša, a Erik Paskal (Eric Paschall) 19.

Denis Šroder (Dennis Schroder) je sa 25 ubačaja predvodio Lejkerse, a Džejms je upisao 19 koševa.

Memfis Grizlisi su kod kuće sa 108_104 pobijedili Finiks Sanse, zahvaljujući Grejsonu Alenu (Grayson Allen) koji je minutu i šest sekundi prije kraja zabio tricu, a onda još realizirao do kraja četiri slobodna bacanja.

Alen je utakmicu završio sa 16 koševa, dok je Dža Morant (Ja) bio najbolji strijelac sa 17 ubačaja i deset skokova za Grizlise kojima je ovo peta uzastopna pobjeda.

Diandre Ejton (Deandre Ayton) je zabio 18 koševa i upisao 16 skokova za Finiks Sanse koji su zaigrali prvi put u tjedan dana nakon što su im tri domaće utakmice odgođene zbog zaraženih COVID-om 19.

U preostalim utakmicama Čikago Bulsi su sa 125:120 savladali Hjuston Roketse, Majami Hit je kod kuće sa 113:107 pobijedio Detroit Pistonse, dok su Toronto Reptorsi sa 116:97 bili bolji od Dalas Maveriksa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.